Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bragmayer Zsanett szakaszvezető aranyérmes

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Magyar Triatlon Szövetség facebook oldala |  2023. május 1. 14:55

A Magyar Honvédség Sporszázadának katonája, Bragmayer Zsanett szakaszvezető aranyérmet nyert május 1-jén, hétfőn, a spanyolországi Ibizán rendezett aquatlon-világbajnokság női versenyében.

bragmayer zsanett

„A 29 éves sportoló a vb eredményközlő weboldala szerint 32:56 perc alatt teljesítette az 1 kilométer úszásból és 5 kilométer futásból álló távot. A második helyen a szlovák Margareta Vrablova, a harmadikon a német Celine Kaiser végzett. A 2021-ben rendezett tokiói olimpián 12. helyezett - ezzel a magyar női triatlonosok közül minden idők legjobb eredményét elérő - Bragmayer az úszás után még holtversenyben második volt Kaiser mögött, ám végül 14 másodperccel maga mögé utasította német riválisát.

„Nagyon ideges voltam a rajt előtt, igazából nem is értem, miért, de ennek ellenére megcsináltam, és kihoztam belőle a maximumot” - mondta Bragmayer a Magyar Triatlon Szövetség közösségi oldalán megosztott videóban. Kuttor Csaba tanítványa szombaton ezüstérmes lett az ugyanott rendezett duatlon-világbajnokságon, és a vb értékelésnél mosolyogva hozzátette: „ennél rosszabb sose legyen!“

Kapcsolódó cikkek