Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Brit kikötőbe látogat az orosz romboló

Szöveg: Háború Művészete |  2010. július 15. 13:51

2010. július 22-25. között rendezik meg a FRUKUS hadgyakorlatot, melynek ezúttal is az Észak-Atlanti-óceán ad otthont. A hadgyakorlatra, melynek eredeti neve RUKUS volt (a résztvevő országok neveire utalva), 1988 óta minden évben sor kerül.

Az évente megrendezendő FRUKUS-on Franciaország, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, valamint Oroszország egységei vesznek részt, ez utóbbit ezúttal is az Északi-flotta Szeveromorszk irányított rakétás rombolója képviseli, mely a hadgyakorlatot megelőzően brit földre látogat.

Az Udaloj-osztályú romboló július 19-22. között tesz látogatást Plymouth kikötőjében, ezt követően pedig csatlakozik a 2010-es FRUKUS-hoz.

A hadgyakorlatra, melynek eredeti neve RUKUS volt (a résztvevő országok neveire utalva), 1988 óta minden évben sor kerül. 2003-ban csatlakozott Franciaország is, így változott az elnevezés FRUKUS-ra. Oroszország 2009-ben is a Szeveromorszk rombolót küldte a hadgyakorlatra, tavaly Franciaországot a Tourville fregatt, az USA-t a Klakring fregatt, a briteket pedig a York romboló képviselte.