Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Britek modernizálják az olasz Tornádókat

Szöveg: JETfly |  2010. december 5. 20:42

A brit BAE Systems kapott megrendelést az olasz légierőtől a Panavia Tornado típusú harci repülőgépek modernizálására. A BAE System információja szerint ez az utolsó modernizációs program, amely az olasz Panavia Tornado-kat érinti a 2030-ben történő kivonásukig.

A szerződés ellenértéke 20 millió font, amelynek keretében az olasz légierő Tornado típusú repülőgépeinek két modifikációját – ECR (Electronic Combat and Reconnaissance), elektronikus hadviselésre és felderítésre alkalmazott verzió, és IDS (Interdictor Strike) többfeladatú vadászbombázó – modernizálja a brit cég.

A felújítás keretében 25 Tornado kap új, többfunkciós digitális kijelzőt, valamint alkalmassá teszik a repülőgépeket éjjellátó készülékek alkalmazására. A repülőgépekbe beépítésre kerül a Link 16 rendszer, amely lehetővé teszi a közel valósidejű taktikai adatok (adat és hang) több platform (levegő, föld és tengeri) közötti átvitelét.

A szerződés értelmében a BAE Systems készíti el az új komponenseket, és támogatást nyújt az olasz Alenia cégnek, amely ezen berendezések repülőgépekbe történő beépítését fogja elvégezni.

Napjainkban az olasz légierő állományában 76 darab, különböző modifikációjú Tornado található.

Címkéklégierő