Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Budapesten a belga vezérkari főnök helyettese

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. március 20. 9:09

Mikita János altábornagy, a HM Honvédvezérkar főnök helyettes meghívására Március 19.-én hivatalos magyarországi látogatásra érkezett Oger Pochet altábornagy a Belga Királyság Egyesített Vezérkar főnök helyettese.

Pochet altábornagy látogatása fontos részét képezi a belga-magyar katonai kapcsolatok fejlődésének és jelzi, hogy a szövetségi rendszerekben végzett közös munka mellett mindkét országban nagy jelentőséget tulajdonítanak a kölcsönösen előnyös kétoldalú katonai együttműködésnek.

A háromnapos program során Mikita altábornagy tájékoztatja belga vendégét a magyar haderőreform végrehajtásának helyzetéről és eredményeiről, a magyar katonák nemzetközi békeműveletekben vállalt feladatairól, valamint a műveletekben szerzett magyar tapasztalatokról. A két katonai vezető áttekinti a kétoldalú katonai kapcsolatok helyzetét és további fejlesztésének lehetőségeit. Magyarországi tartózkodása második napján Pochet altábornagy Debrecenbe látogat, ahol az MH 5. Bocskai István Lövészdandár vendégeként megismerkedik a Magyar Honvédség műveleti feladataiban kulcsszerepet játszó alakulat felkészítésével, és betekintést kap a magyar haderő kiképzési rendszerébe és a szövetségi feladatokra történő felkészülésébe is.

Oger Pochet altábornagyot röviddel megérkezése után hivatalában fogadta Havril András vezérezredes a HM Honvéd Vezérkar főnöke.

1595874341
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Galovtsik Gábor 

Címkékkiképzés