Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Civil a pályán - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. március 13. 12:28

Dajka Henriett civilként dolgozik a Magyar Honvédség kötelékében. Az MH Ludovika Zászlóalj protokoll, rendezvényszervező és kommunikációs részlegének főelőadója, több mint egy évtizede végzi a gyakran hétvégi elfoglaltságokkal járó, kihívásokkal teli munkáját.

MH_2023_3_borito

Már az általános iskola nyolcadik osztályában elhatározta Dajka Henriett, hogy rendezvényszervező lesz. A főiskola elvégzése után a civil szférában helyezkedett el, s közben megismerte a szakmán belüli „kasztokat”, például a fesztiválok, az esküvők vagy a konferenciák szervezésére specializálódott szakterületeket és cégeket. 2010-ben figyelt fel az akkor még Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem néven működő felsőoktatási intézmény közalkalmazotti státuszban betölthető művelődésszervezői állás- ajánlatára. Sikeresen pályázott, és immár több mint tizenkét éve tevékenykedik ebben a szerepkörben.

Milyen kihívásokat rejt magában a katonákkal való közös munka?

Az első három hónapom arról szólt, hogy megtanítottak „katonául” beszélni, magyarán: megismertem a hivatásra jellemző szakkifejezésekkel teli ügydarabokat. Például a backstage honvédségi elnevezése felvonulási terület, a technikai bázisé pedig összpontosítási körlet.

Emlékszik még, hogy mi volt a legelső megbízása?

Igen. Az első Ludovika Fesztivál 2010 májusának utolsó hétvégéjén, amelynek megszervezésére alig két hónap állt rendelkezésünkre. Izgalmas kihívást jelentett a háromnapos fesztivált tető alá hozni, ami aztán több száz vendég megelégedésére szolgált. Ez a siker erősítette meg bennem azt az érzést, hogy igen, jó helyen vagyok.

További részletek a Magyar Honvéd magazin március 10-én, pénteken megjelent számában!