Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Civilek számára is bemutatták az új harci gépet

Szöveg: JETfly |  2009. április 29. 8:00

Történelmi pillanat tanúi lehettek az elmúlt napokban az Eglin légibázis dolgozói és a környékbeli civil érdeklődők, hiszen a támaszpontról emelkedett a levegőbe az új F-35 Lightning II típus AA-1 jelzésű példánya.

A gép érkezése után egy hét állt rendelkezésre, hogy a bázis alkalmazottai és a helyi lakosok megismerkedjenek a világ legújabb harci repülőgépével. Az illetékesek szerint kitűnő alkalom volt ez arra, hogy az érdeklődők kérdéseket tegyenek fel, és felismerjék a JSF (Joint Strike Fighter) program fontosságát.

A repülőgépen kívül a Lockheed Martin szakemberei magukkal hoztak különböző segédeszközöket, szimulátorokat, a kiállított pilótafülkében pedig lehetőség nyílt arra, hogy az érdeklődők kipróbálhassák, milyen érzés az új ötödik generációs vadászgépben ülni.

Április 22-e volt az a nap, amire valószínűleg a legtöbben vártak, hiszen ekkor mutatta meg magát az AA-1 tesztgép először a levegőben. A bemutató repülés után látványos touch-and-go gyakorlatot hajtott végre a Lightning II-es, a civil közönség legnagyobb örömére.