Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Családbarát munkahely a HM EI Zrt.

„Úgy tudunk hatékonyak lenni otthon és a munkában, ha hivatásunkat és magánéletünket harmónia jellemzi“

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Rácz Tünde |  2023. április 18. 19:51

A HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM Ei Zrt.), a Semmelweis Egyetem és a Magyar Suzuki Zrt. vezetői vehették át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt április 18-án Budapesten.

A Családbarát Magyarország Központban tartott rendezvényen Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára ünnepélyes köszöntőjében elmondta: Magyarország vezetése a családbarát kormányzás mellett kötelezte el magát, és az elmúlt több mint egy évtizedben komoly eredményeket ért el.

„A családbarát szemlélet nem csupán a családtámogatások komplex rendszerében érhető tetten, hanem a családi élet értékét felismerő munkáltatói szemléletmód tudatos erősítésében is“ – ismertette. Hozzátette: a családbarát védjegy – amely megszerzéséhez előre meghatározott, szigorú feltételrendszernek kell megfelelni – által tanúsított fejlesztések, valamint az elért eredmények a munka és a családi élet közötti minőségi kapcsolat megteremtését szolgálják. „Úgy tudunk hatékonyak lenni otthon és a munkában, ha hivatásunkat és magánéletünket harmónia jellemzi“ – hangsúlyozta Hornung Ágnes.

RT1_4718

Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője ünnepi gondolatai között kiemelte: nagy öröm számára, hogy a mai napon személyesen adhat át három újabb szervezetnek Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt. „Büszkék vagyunk arra, hogy már több mint 2200 szervezet, vállalat, intézmény csatlakozott a családbarát munkahelyek példamutató közösségéhez.” A Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője a HM Ei Zrt. képviselőihez fordulva elmondta: high-tech műszaki fejlesztésekkel, technológiákkal, különleges és sokrétű tevékenységeivel a védelmi ipar kulcsszereplőjeként járul hozzá mindennapjaink biztonságához.

A Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványokat az elismert szervezetek részéről dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, Váradi Ibolya, a HM Ei Zrt. humánpolitikai divízióigazgatója és dr. Varga Zoltán, a Magyar Suzuki Zrt. HR és jogi igazgatója vette át.

Váradi Ibolya, az idén 30 éves HM Ei Zrt. humánpolitikai divízióigazgatója beszédében kiemelte: „A sokszínű és szerteágazó tevékenységi körünk mellett az országos jelenlét, földrajzi tagoltság miatt társaságunk különleges helyzetben van, minden munkavállalóval meg kell találnunk a közös hangot és módszert, amely mindenki számára megtartó erővel bír. A tulajdonosi elvárások fontos eleme a családbarát munkahely megteremtése, a családbarát attitűd kialakítása és az ezt célzó juttatások bevezetése”. Kiemelte: a HM Ei Zrt. számára az egyik legfontosabb eszköz a családbarát munkahely programban a munkavállalói elégedettség növelése és a vállalathoz történő kötődés erősítése.

RT1_4870

A honvedelem.hu-nak nyilatkozva Váradi Ibolya elmondta: nagyon büszke, hogy részt vehettek ezen a pályázaton és elnyerték a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt. Kiemelte: bevezették a Gyermekszületés Támogatás Programot, valamint 2023-ban a gyermekszületéskor járó öt nap apasági szabadság kiegészült még öt nap szabadsággal, amelyre a HM Ei Zrt. a törvény által előírt 40 százalék helyett, a teljes időszakra 100 százalék munkabért fizet az édesapának. A kisgyermekes családoknak egyszeri születési támogatást biztosít, valamint a szülési szabadságról visszatérő munkavállalóik számára pedig biztosítják a részmunkaidős munkavégzést, rugalmas munkaidőt. Továbbá egészség megőrzési programokat szerveznek, amellyel az egészség tudatosságot kívánják erősíteni a munkavállalóikban.

***

A HM Ei Zrt. 100 százalékos magyar állami tulajdonú, profitorientált nagyvállalat. Mint a hazai védelmi ipar vezető vállalata, minősített NATO beszállítóként törekszik az egyedi megoldások és high-tech műszaki fejlesztések, technológiák kidolgozására. Stratégiai célkitűzéseit a haderőfejlesztés és a védelmi ipari fejlesztési program határozza meg. Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként, feladatait kiváló szakemberekkel, Budapesten és országszerte több mint 200 telephelyen, 4 ezer főt meghaladó létszámmal végzi. A tulajdonosi elvárások fontos eleme az állami tulajdonú társaságok működésére vonatkozóan a családbarát munkahely megteremtése, a családbarát attitűd kialakítása és ezt célzó juttatások bevezetése.