Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Missziós felkészülésben, tartalékos kiképzésben, toborzásban is sikeresek

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Szováthy Kinga |  2023. április 18. 17:56

Az MH Anyagellátó Raktárbázis jogelőd szervezeteinek tagjaival közösen ünnepelte megalakulásának hetvennyolcadik évfordulóját április 18-án, kedden Budapesten. Az ünnepi gyűlésen az alakulat parancsnoka, Kiss Zoltán alezredes mondott beszédet.

A parancsnok elmondta: 1945-ben Mátyásföldön Buda Parancsnoka megalakította az első, ma ellátóképességek közé sorolt alakulatot a Gépkocsi Javító Műhely és Honvéd Gépkocsi Szertárt. Az alakulat feladata volt, hogy a háború után még használható honvédségi gépjárműveket gyűjtse össze és helyezze egy helyre. Ezután még négy különböző szervezet foglalkozott az anyagellátással, majd 2013. június 24-én az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ és az MH Logisztikai Ellátó Központ fúziójából létrejött az MH Anyagellátó Raktárbázis.

„Az elmúlt időszakban nemcsak, hogy nem feledkezett meg ez a csapat a társadalom felé való nyitásról, de alaprendeltetésén felül a katonai toborzás egyik sarokköve lett. A honvédelem szeretetét, a modern hadsereg képét, a bajtársiasságot, a katonai logisztikát több nagyszabású pályaorientációs nappal, kitelepülésekkel, statikus és dinamikus bemutatókkal, valamint szinte egy egész nyarat felölelő gyerektábor-sorozattal hoztuk közelebb a fiatalok számára, ezek komoly szervezési és humán részvétellel járó feladatokat jelentettek” – hangsúlyozta Kiss Zoltán alezredes.

MH_ARB_csapatunnep_20230418_04 copy

Hozzátette: az újabb évfordulóhoz érve látszik, hogy az alakulat sikerrel vívta meg az elmúlt időszak küzdelmeit. A feladatok kiváló végrehajtást és nagy szakmai tudást igényeltek, az állomány missziós felkészülésben, tartalékosok kiképzésében és rengeteg továbbképzésben segédkezett.

Beszéde után a parancsnok elismeréseket adott át, majd a The Easy Babies szving együttes előadása következett. Az állománygyűlés zárásaként a jogelőd szervezetek munkájának emléket állító kopjafánál mások mellett koszorút helyezett el Kiss Zoltán alezredes; Solymosi Ferenc ezredes, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka; valamint Keszthelyi Gyula nyugállományú dandártábornok, a Magyar Katonai Logisztikai Egyesület elnöke.