Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatlátogatás a katonai közlekedési központnál

Szöveg: Sándor Zsolt őrnagy |  2012. február 17. 18:28

Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnoka az alárendelt alakulatoknál tett csapatlátogatási körútja során, február 16-án, csütörtökön ellátogatott az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) Salgótarjáni úti objektumába.  A parancsnokot elkísérte Baráth István dandártábornok, az MH ÖHP Logisztikai Erők Főnöke is – a vendégeket Mogyorósi József mérnök alezredes, a központ megbízott parancsnoka fogadta és köszöntötte.

Domján vezérőrnagy állománygyűlésen köszöntötte az MH KKK katonáit. Beszédében kiemelte, hogy tíz éve van közvetlen rálátása arra a munkára, amelyet a központ állománya végez, és eddig minden esetben magas szintű, innovatív és professzionális feladat-végrehajtást tapasztalt.

A tábornok megköszönte a kreativitást és találékonyságot is igénylő, a feladatokat legoptimálisabban megoldó munkavégzést, és kifejtette, hogy ezt a hozzáállást a továbbiakban is elvárja az állománytól.
Beszélt arról, hogy a jelenlegi nehéz anyagi helyzetben a Magyar Honvédség működését a szakmaiság és a takarékosság tekintetében az optimumhoz kell közelíteni.

A parancsnok a szakmai feladatokról szólva kiemelt fontosságúnak nevezte a missziós szállítások terén várható egyre nagyobb kihívásokra történő felkészülést.

Az MH KKK előtt álló feladatok közül kiemelte: az állomány lehetőséget kap arra, hogy az új honvédségi jogállásról szóló törvény megalkotásában aktív szerephez jusson, így alakítva a saját jövendő pályaképét.
Másik fontos feladatként említette, hogy az MH ÖHP kiképzési intézkedésében kiemelt fontossággal fog bírni a katonák általános kiképzettségének emelése, mert ezen a területen még fejlődésre van szükség.

 Fotó: Kovács Péter András főhadnagy