Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatlátogatáson a honvéd tisztjelöltek

Szöveg: Hegedüs Anita | Fotó: a szerző felvételei |  2021. október 24. 16:28

Az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Újszász utcai objektumában tettek látogatást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar katonai logisztika alapszakos hallgatói október 21-én. A tantervben előírt csapatlátogatáson - az anyagmozgatás-raktározás tantárgy részeként - összesen 35-en vettek részt.

20211022-ARB-csapalatogatas (1)

A szakmai felkészítő napot Dolányi Sándor ezredes, az MH ARB parancsnoka nyitotta meg, és köszöntötte a másodéves honvéd tisztjelölteket. Előadásában bemutatta a katonai szervezet alaprendeltetését, feladatrendszerét, struktúráját, kiemelten a hadtáp és a haditechnika szakterületek gazdálkodásának, az anyagigénylések rendjének és a raktárak működésének vonatkozásában.

20211022-ARB-csapalatogatas (2)

Az elméleti foglalkozást követően a központi haditechnikai raktárak bejárása következett, ahol a másodéves hallgatók megtekintették a mátyásföldi telephelyen tárolt szaktechnikai eszközöket, és közelebbről megismerkedtek a raktárak működési rendjével. Az MH ARB raktáros és nyilvántartó állománya részletes tájékoztatást adott számukra az anyagok bevételezésével, kiadásával és szakszerű tárolásával kapcsolatosan.

20211022-ARB-csapalatogatas (3)