Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatzászló átadással búcsúztak a kadétok

Szöveg: Máy Adrienn önkéntes területvédelmi tartalékos főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 6. 19:28

Önkéntes területvédelmi tartalékos katonák közreműködésével, ünnepélyes csapatzászló átadással búcsúztak a halásztelki Bocskai István Református Oktatási Központ 12. évfolyamos kadétjai.

Halásztelek (1)

A Honvéd Kadét Program keretében a Bocskai István Református Oktatási Központban kiemelt figyelmet fordítanak a hazafias és honvédelmi nevelésre.

A központ 12. évfolyamos kadétjait ünnepélyes ballagáson búcsúztatták el. A rendezvény során a csapatzászló a református templomból érkezett vissza – a diákok kíséretében – az oktatási központba. Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred ideiglenes alegységének önkéntes területvédelmi tartalékos katonái – együttműködve a kadétokkal – katonai tiszteletadás mellett kísérték a csapatzászlót az ünnepség központi helyszínére, ahol a 12. évfolyamosok átadták a 11. évfolyamos kadétok részére, majd elkísérték és megőrizték azt az ünnepség végéig.

Halásztelek (2)

Az eseményen részt vett az egyházmegyei vezető, Halásztelek polgármestere és alpolgármestere, az oktatási központ főigazgatója, valamint részt vettek a tantestület tagjai, az intézmény tanulói és a diákok hozzátartozói. Az önkéntes területvédelmi tartalékos katonáknak e jeles eseményen való részvétele nem csak az ünnepség színvonalát emelte, hanem nagy jelentőséggel bír a Honvéd Kadét Programban tanulóknak, hisz segíti őket a pályaorientációban, egy helyes szakmai irányt mutatva.

Halásztelek (3)