Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyugdíjas katonákat méltattak Székesfehérváron

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2022. május 7. 7:18

Nyugállományba vonuló katonákat és honvédelmi alkalmazottakat búcsúztattak – ezredsorakozó keretében – az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél.

Székesfehérvár_nygd (2)

Nyugdíjba vonulásuk alkalmából munkájukat alegységparancsokuk és főnökük méltatta. Vokla János ezredes, az alakulat parancsnokától a katonai állományban lévők obsitot, a honvédelmi alkalmazottak pedig dekrétet vehettek át a nekik szánt emléktárgyak mellett. Az ezredes elmondta: a távozók nem hagyják el véglegesen a katonai szervezetet, hiszen az elkövetkező időszakban is számítanak rájuk, visszavárva őket a különböző nyugdíjas rendezvényekre. Mint emlékeztetett: a búcsúztatottak mindegyike hazáját szolgálta, annak érdekében, hogy mind a katonai szervezet, mind a honvédség zökkenőmentesen végezhesse feladatait. „A teljes személyi állomány nevében kívánok sok sikert a nyugállományba vonulóknak. Találják meg a számításukat, hiszen olyan időszak következik életükben családjukkal, unokáikkal, ami teljesen eltér az eddig végzett napi feladatellátástól” – hangsúlyozta Vokla ezredes.

Székesfehérvár_nygd (10)

A rendezvényen méltatták a nyugdíjas esztendők előtt álló Tompos Judit törzszászlóst, Maárné Kovács Erzsébet törzszászlóst, Dányi István Sándor főtörzsőrmestert, valamint Adamek Gyuláné, Batiziné Marczis Ibolya honvédelmi alkalmazottakat és az ezredtől más foglalkozási területre távozó Miklovich Menyhért Jánosné honvédelmi alkalmazott munkáját.

A sorakozón az elvégzett, koordinálandó kérdések mellett az édesanyák köszöntéséről sem feledkeztek meg, valamint ismerteték dr. Benkő Tibor miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának a Magyar Katonazene Napja és a Katonai Munkavédelem Napjára küldött köszöntő sorait.