Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Debreceni laktanya-látogatáson a kadétok

Szöveg: MH 2. TVE 3. TVZ | Fotó: az alakulat felvételei |  2023. október 31. 7:29

Az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred 3. Területvédelmi Zászlóalj laktanya-látogatást szervezett a Honvéd Kadét Programban résztvevő Hajdú-Bihar vármegyei kadétok részére, az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár debreceni helyőrségébe, október 25-én.

Laktanya látogatás másolat

Az eseményre összesen több mint száz fiatal érkezett a nyíradonyi Kölcsey Ferenc Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumból, illetve a püspökladányi Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolából.

A laktanya-látogatás során Kis Róbert törzszászlós, a dandár vezénylőzászlósa fogadta, majd Mag András alezredes, zászlóaljparancsnok köszöntötte a résztvevőket. A tanulók tárlatvezetés során megtekintették a debreceni csapatmúzeumot, valamint egy filmvetítéssel egybekötött előadáson megismerkedtek a Magyar Honvédség legnagyobb szárazföldi katonai szervezetének mindennapjaival, s részt vettek egy harci, gépjármű és fegyverzeti bemutatón is.

„A harci- és gépjárműveket, valamint a fegyvereket nem csak megnézhették a fiatalok, hanem azokba be is ülhettek, illetve kézbe is vehették őket, ami hatalmas sikert aratott körükben. Az élménydús programok során a gyerekek érdeklődőek és nyitottak voltak. Reméljük, hogy minél többüket sikerült megnyernünk a honvédelem ügyének” – mondta Mag András alezredes a látogatás végén.

Laktanya látogatás 2_