Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Diákokat akartak beszervezni a terroristák

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. június 16. 6:18

Malajziában őrizetbe vettek, majd kiutasítottak az országból tíz külföldit, akiket azzal gyanúsítottak meg, hogy egyetemistákat akartak beszervezni egy regionális terrorhálózat felélesztésére. Musa Hassan országos rendőrfőkapitány közölte: a szóban forgó személyeket az elmúlt hat hónapban, az ország különböző térségeiben vették őrizetbe.

A diákokat az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő Jemaah Islamiyah (JI) délkelet-ázsiai csoport számára akarták beszervezni.

A JI számos terrorakciót hajtott végre. A szervezet számlájára írják azt a merényletet, amely 2002-ben az indonéziai Bali szigetén 202 ember életét oltotta ki.

Malajziai lapjelentések szerint a rendőrség 20-30 diákot vetett vizsgálat alá, akiről feltételezi, hogy kapcsolatba került a külföldi beszervezőkkel.

Musa nagyon aggasztónak nevezte a jelenséget, mondván, hogy a jelek szerint a terroristák változtattak beszervezési taktikájukon. Főként fiatalokat szemelnek ki céljaik megvalósítására, mert ez a korosztály még könnyen befolyásolható és megnyerhető a szélsőséges eszméknek.

Címkékvizsga