Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Drága a Eurofighter üzemeltetése

Szöveg: JETfly |  2010. augusztus 31. 14:54

A szakértők, valamint a vezető beosztású típusban lévő katonák és politikusok egy típusváltás esetén (remélhetőleg) nem csak a kiválasztott gép beszerzési költségeit nézik, hanem az üzemeltetés során felmerülő költségeket is. Ám van, amikor az előzetesen feltüntetett összegtől eltérő érték szerepel a valóságos számlán…

Így járt most Németország is, ahol a várt összeg kétszeresébe kerül a Eurofighter Typhoon üzemeltetése, konkrétan 73 992 euróba kóstál az összeurópai típus egyetlen repült órája. (Hasonlításképp a Luftwaffe eddigi legdrágábban üzemeltethető gépénél, a Tornadonál ez az összeg 43 ezer euró környékén mozgott.)

Azonban nem csak ez verte ki a biztosítékot arrafelé, a német adófizetőkkel fizettették ki az Eurofighter indiai promotálását is. 2009 februárjában három Typhoon vett rész az Aero India 2009 kiállításon, a 96 repült órát felemésztő kirándulás közel 7.1 millió eurójába került Németországnak, azonban ebből csak 180 ezret állt a Luftwaffe, a többit az adófizetőkkel fizettették ki.

 

Címkékkiállítás