Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

E-sport verseny a Honvéd Kadét Program diákjai számára

Már lehet nevezni a Counter-Strike 2 őszi szezonjára

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Horváth Sztaniszláv archív felvételei |  2024. október 3. 15:58

Megújul a Digital Warriors CS2 honvédelmi e-sport versenye. A Profi Liga és a közösségi Wingman Kupa versenyei mellett a Kadét Kupáért is folynak majd a küzdelmek. Összesen 2 300 000 forint értékű nyeremény talál gazdára a Counter-Strike 2 versenyek őszi szezonjában.

1920x1080_dw_cs2_2024

A Digital Warriors – Honvédelmi E-sport versenysorozat azért jött létre, hogy a honvédelem és a társadalom kapcsolatát erősítse, népszerűsítse a játékosok körében Magyar Honvédség értékeit és Honvéd Kadét Programot, valamint, hogy megismertesse a magyar haderő technológiai fejlődését, miközben a legnépszerűbb játékokban versenyzési lehetőséget biztosít a hazai e-sport játékosoknak és gamereknek. A szervezők három kategóriában várják a nevezéseket.

A Profi Liga az ország legjobb CS2 csapatainak bajnoksága. Két meghívott és négy selejtezőből kikerülő csapat vesz majd részt a minibajnokságban. A két online selejtezőt október 12-én és október 13-án rendezik. Az alapszakaszban is már 50 ezer forint pénzdíjat kapnak a győztesek. Az offline döntőt az alapszakasz Top4 csapatának részvételével november 9-én a budapesti Gamerlandben rendezik, ahol ugyancsak pénzdíjak találnak gazdára összesen 750 ezer forint összértékben.

Nevezés az alábbi linkeken:

I. selejtező: Overview - DW 2024 - CS2 - Fall | Elso Profi kvalifikacio - Magyar E-sport Szovetseg (HUNESZ) - FACEIT.com

II. selejtező: Overview - DW 2024 - CS2 - Fall | Masodik Profi kvalifikacio - Magyar E-sport Szovetseg (HUNESZ) - FACEIT.com

2023.12.11_digital_warriors_HSZ

A közösségi Wingman 2v2 Kupa kifejezetten az amatőr játékosokat várja – a részvételi szint Facit Level 1-től 8-ig. Két online selejtező lesz október 26-án és 27-én. A november 9-ei, Gamerlandben rendezendő offline döntőbe két csapat jut be. A 300 ezer forintos nyeremény mellett egy showmeccs lehetősége KODIAK és DeadFox ellen szintén a díj része.

Nevezés az alábbi linkeken:

I. selejtező: Overview - DW 2024 - CS2 - Fall | Elso Community kvalifikacio - Magyar E-sport Szovetseg (HUNESZ) - FACEIT.com

II. selejtező: Overview - DW 2024 - CS2 - Fall | Masodik Community kvalifikacio - Magyar E-sport Szovetseg (HUNESZ) - FACEIT.com

2023.12.11_digital_warriors_HSZ_2

Újdonság a Counter-Strike 2 versenyek között a Kadét Kupa, amelyet a Honvéd Kadét Programban résztvevő iskolák diákjai számára hirdettek meg. Nyolc csapat jut be az offline döntőbe, amit november 8-án rendeznek a Gamerlandben. Itt 500 ezer forint értékű nyeremény talál majd gazdára.

A Profi Liga mérkőzéseit Benccce hozza el, a közösségi Wingman kupán pedig KODIAK_official és deadfox15  lesz a házigazda. A november 9-i fináléban pedig mindhárman ott lesznek a Gamerlandben.

A Digital Warriors – Honvédelmi E-sport versenyek a Honvédelmi Minisztérium, a Honvédelmi Sportszövetség és a Budapesti Honvéd SE eseménye. Kiírója és lebonyolítója a Magyar E-sport szövetség, média- és közvetítő partnere az Esport1, a helyszíni döntők házigazdája pedig a Gamerland.

A Digital Warriors versenyeivel kapcsolatos hírek a sorozat Facebook oldalán olvashatóak.