Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

E-sportban jeleskedtek a kadétok

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Szováthy Kinga |  2022. október 28. 19:07

A Honvédelmi Sportszövetség és a Lenovo CS:GO szervezésében rendezték meg a Digital Warriors - Legion Kadét Kupa versenyt, Budapesten, október 28-án, pénteken. A döntőben nyolc kadét csapat küzdött meg egymással az értékes nyereményekért.

Digital_Warriors-Legion_Kadet_Kupa_20221028_03 copy

Nyolc csapat negyven versenyzője küzdött azért az óbudai Gamerlandben, hogy elhódítsák a Legion kupát és vele együtt a nyereményként felajánlott értékes gamer eszközöket. A Legion Kadét Kupa mostani kiírásában a csapatok a Counter Strike: Global Offensive játékkal játszottak. A csapatok az offline döntőben kieséses rendszerben; csoportmérkőzéseket követően pedig egyenes kieséses szakaszban jutottak el a döntőig.

A Counter Strike egy belső nézetű, FPS játék, aminek lényege, hogy különböző pályákon két csapat száll szembe egymással: a képzeletbeli terroristák és a terrorelhárítók. A játék az e-sportban is igen népszerű, világszerte rengeteg kisebb versenyt rendeznek, de rendszeresen szerveznek nemzetközi bajnokságokat is a CS játékosai számára.

Digital_Warriors-Legion_Kadet_Kupa_20221028_16 copy

A kadétok versenyén két; négy csapatos csoportba sorsolták a játékosokat, ahol minden csapat három csoportmérkőzést játszott. A csoportok első két helyezettje jutott az elődöntőbe, ahol a csoportgyőztesek a másik csoport második helyezettjeivel küzdöttek meg a döntőbe jutásért. A csoportmeccsek alatt előre meghatározott pályán zajlottak a mérkőzések, az elődöntőben és a döntőben pedig mindkét csapat tilthatott egy pályát, és a fennmaradó harmadikon játszották le a döntő ütközetet. A játékosok helyzetét könnyítette, hogy a versenyre érkezhettek a saját, jól megszokott felszerelésükkel is, de természetesen a szervezők biztosítottak minden szükséges eszközt.

A dobogón végzett csapatok értékes nyereményekkel térhettek haza, hiszen a névadó szponzor jóvoltából tablettel, gamer egérrel és billentyűzettel, valamint fejhallgatóval lettek gazdagabbak. Természetesen döntő legjobbja elhódította a patinás Legion Kadét Kupát is.