Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eddig eredményes a tűzszünet

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. január 19. 12:41

Izraelben és a Gázai övezetben is betartották a tűzszünetet. Az éjszaka nem érte újabb rakétatámadás Izraelt a palesztin terület felől – közölte az izraeli hadsereg szóvivője, hozzátéve: folytatódik az izraeli csapatkivonás a Gázai övezetből.

Gáza utcáin hétfőn, három hét után először ismét a Hamász radikális iszlám szervezet rendőreit lehetett látni. A rendfenntartók, akik az izraeli offenzíva alatt teljesen eltűntek a gázai utcákról, most polgári ruhában és forgalomirányítás feliratú sárga mellényekben tűntek fel újra – számoltak be róla helyi lakosok.

Eközben hétfőn csúcstalálkozót kezdtek Kuvaitvárosban az arab vezetők, hogy megvitassák Izrael – soraikat megosztó – gázai övezeti offenzívájának következményeit, a terület újjáépítési szükségleteit a harcok megszűnése után, valamint az arabközi gazdaság kérdéseit.

Az Arab Liga 22 tagja közül 17 képviselteti magát vezetőjével, köztük van Bassár el-Aszad szíriai és Hoszni Mubarak egyiptomi államfő, Abdallah szaúdi király és Mahmúd Abbász palesztin elnök.

Címkékrakéta