Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ég és föld között

A Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. október 9. 15:02

Szeptember elején tartották az Air Wolf Hunting elnevezésű kiképzési rendezvényt, amelynek keretében a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár kijelölt katonái és forgószárnyasai egy héten keresztül gyakorolták a légi kutató-mentő feladatokat a Mátra térségében.

MH202310_borito

A Magyar Honvédség egyetlen légi kutató-mentő gyakorlatát a szokásos őszi időpontban, az Egererdő Zrt.-vel együttműködve rendezték meg. A Mi–17-es, Airbus H145M és Eurocopter AS 350 típusú helikopterekkel lebonyolított erőpróba helyszíne ezúttal is a Mátra volt, amely tökéletes feltételeket biztosított a kijelölt állomány számára a hegyvidéki viszonyok közötti gyakorláshoz, képességeik fejlesztéséhez.

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár repülőműveleti főnöke – egyúttal a gyakorlat vezetője –, Daróczi Endre alezredes elmondta: a térség azért is előnyös a számukra, mert egyedülálló körülményeket kínál ahhoz, hogy az alakulat fiatal hajózói elsajátítsák a bonyolult terepre történő landolásokat. Miként a főtiszt fogalmazott: a Mátránál ideálisabb helyszínt ehhez találni sem lehetne, mert amelyik pilóta itt végre tudja hajtani a külső területen történő leszállást, annak az országban sehol nem lesz ezzel gondja.

További részletek a Magyar Honvéd magazin október 13-án, pénteken megjelenő számában!