Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egészséges Kadét Program Püspökszilágyon

Szöveg: MH Egészségügyi Központ |  2022. április 8. 12:00

Az MH Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztálya – a Honvéd Kadét Program részeként – az Egészséges Kadét Program keretén belül megkezdte előadássorozatát, melynek első állomása Püspökszilágy volt március 30-án. A résztvevő 200 kadét új és használható információkat kaphatott a digitális világ előnyeivel és hátrányaival kapcsolatosan.

Egeszseges Kadet Program

Az előadó, Ilonka Zsófia szakpszichológus – többek között – a fiatalabb generáció információelérési lehetőségeiről és azok milyenségéről beszélt: arról, hogy manapság a fiatalok számára napjainkban már mennyire egyszerű és gyors hozzájutni a különböző számukra szükséges információhoz. Szinte semmibe se kerül, gyakorlatilag a farzsebükben hordozzák az internetet, és azon keresztül szinte már bármihez könnyedén hozzáférhetnek, akár tizedmásodpercek alatt is. Online világban élik a mindennapjaikat, a társas kapcsolataikat, az iskolai feladataikat, és néha előfordul, hogy a mozgásos tevékenységeiket is. Ez a helyzet egyszerre pozitív és negatív hatással is lehet rájuk, melyeket az előadó beszéde során bemutatott, körbejárt és interaktív módon átbeszélt a tanulókkal.

A program következő előadását április 1-jén tartották meg, amelynek témája a fogyasztói trendek a táplálkozásban – különös tekintettel a fiatalabb generációra – volt.