Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egészségmegőrző Senior Program

Szöveg: MH Egészségügyi Központ |  2022. április 8. 18:02

A Magyar Honvédség – mint az ország egyik legnagyobb munkáltatója – felelősségteljes idősügyi politikájának megfelelően részt kíván venni az egészséges öregedés megvalósításában, ami az elöregedő társadalmakat érintő problémák egyik megoldása lehet. A nyugállományú honvédek és civil szervezetek által szervezett rendezvényeken való megjelenés céljából az MH Egészségügyi Központ Egészségfejlesztési Osztálya – az MH Egészségmegőrző Program és az MH Egészségmegőrző Prémium Program részeként – egy új programot indított: az úgynevezett Egészségmegőrző Senior Programot.

EK_1

Az április 1-jén megtartott rendezvény első előadásának és a különböző műszeres vizsgálatoknak (például testösszetétel mérés, vérnyomásmérés, vércukor- és koleszterinszint mérés) a bujáki honvédüdülő adott otthont. Az Egészségfejlesztési Osztályt három szakember képviselte: Polonyiné dr. Svéd Krisztina Amelita orvos őrnagy, Hegedűs Csaba százados, egészségfejlesztő és edzéselméleti szakember, valamint Sárkány Krisztina főhadnagy, dietetikus.

A közösségi egészségfejlesztő program célja elsősorban a kognitív információ átadás és a probléma iránti fogékonyság fejlesztése volt. A rendezvény során interaktív formában egy 60 perces előadás hangzott el, melynek témája a megfelelő táplálkozás volt, különös tekintettel az idősödő korosztályra. Az interaktivitás mértéke alapján, a hallgatóság pozitívan fogadta az új és hasznos információkat, melyeket a jövőben remélhetőleg kamatoztatni is fognak.

EK_2