Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egészségügyi adomány a közkórháznak

Szöveg: Bártfai László őrnagy |  2011. december 29. 14:36

Az elmúlt hónapokban megkezdett segélyezést folytatva a MH PRT tizenegyedik váltásának törzsfőnöke egészségügyi segédanyagokat adott át a Pol-e Khumri városi közkórház igazgatójának december 20-án. A dr. Khalil Mosudia orvos-igazgató által vezetett kórház Baghlan tartomány minden lakója előtt nyitva álló egészségügyi intézmény.

1595929508
Egy egészségügyi intézmény megsegítése mindig jól jön, de most különösen örült a kórház igazgatója a magyar vezetésű tartományi újjáépítési csoport segélycsomagjainak. Dr. Khalil Mosudia egyben reményét is kifejezte, hogy az adományozás nem egyszeri alkalom.

Idén a magyar Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 munkatársai már megkeresték Pol-e Khumri városi közkórházának vezetőjét és felajánlották, hogy segítenek megtanítani a már régebben odaajándékozott automata defibrillátorok használatát. Az intézményben dolgozók örömmel vették a magyar mentős szakemberek ajánlatát és segítségét.

A MH PRT segélycsomagját a CIMIC csoport, az egészségügyi központ segítségével állította össze. A többségében egyszer használatos egészségügyi szakanyagokat a kórház személyzete a napi betegellátás során fogja felhasználni.

Nagy Lajos alezredes, a PRT törzsfőnöke az átadás alkalmával mondott beszédében reményét fejezte ki, hogy a segélycsomag tartalma elősegíti a beteg afgánok ellátását.

A kórház igazgatója pedig köszönetet mondott az adományért.

1595929508