Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vasi bajtársak évfordulója

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2011. december 29. 16:42

A Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület megalakulásának harmincötödik évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartottak december 22-én a szombathelyi Weöres Sándor Színházban. A rendezvényen miniszteri kitüntetéseket és emléktárgyakat adtak át.

1595929508
Az évforduló alkalmából megtartott ünnepségen felolvasták dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnökének; illetve Vanyur Tibor mérnök ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokának köszöntő levelét.

A város nevében dr. Takácsné dr. Tenki Mária tanácsnok méltatta a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület eddigi tevékenységét, kiemelve, hogy az egyesület tevékenyen jelen van a város életében; állami és civil ünnepségeken is képviselteti magát.

Szombathelyen, az akkori Vas Megyei Hadkiegészítő és Területvédelmi Parancsnokságon, huszonnyolc fővel, 1976. december 22-én alakult meg a Honvédségi Nyugállományúak Klubja. Társadalmi szervezetként 1988-ban jegyezték be. A 2006-tól jelenlegi nevén működő egyesület létszáma százhetven fő, átlagéletkora hatvannégy év. A közösségi élet motorja az – ünnepségen is fellépett – énekkar, illetve a hagyományőrzés terén a Mátyás király korát felelevenítő Fekete Sereg.

Fotó: Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület