Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Egy csapat – egy küldetés”

Szöveg: Csanádi Zsolt törzsőrmester |  2010. szeptember 6. 18:03

Nemzetközi fesztivált tartottak – több mint tíz nemzet katonáinak részvételével – az elmúlt hétvégén Afganisztánban, Mazar-e Sharifban. A szervezők különböző ügyességi játékokkal és erőt próbáló csapatjátékokkal próbálták enyhíteni a hadszíntéren végzett feladatok katonákra gyakorolt hatását.

A játékos feladatok között szerepelt – a magyar katonák által is jól ismert – kötélhúzás, de a „versenyzők" kipróbálhatták ügyességüket olyan erőpróbán is, mint a gladiátor harc egy gerendán egyensúlyozva. Az Átrium területén minden nemzet képviseltette magát saját étel-különlegességeivel. Az amerikai hamburgertől a német grillkolbászig megtalálható volt sokféle étel a kínálatban, s természetesen a jó magyar babgulyás sem maradhatott le az étlapról. A teret átjárta a grillsütés illata, és a katonák egy pillanatra megfeledkezhettek arról, hogy több ezer kilométerre vannak szeretteiktől és otthonuktól.

A fesztivál „One Team – One Mission" („Egy csapat – egy küldetés") mottójához hűen, mindenki közösen szórakozott ezen a vasárnap délutánon, amelyhez az élőzenét a 101. Airborne Brigade „THE NUTS" nevű zenekara szolgáltatta.

1595907012
1595907012
 

Fotó: A szerző felvételei