Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy csillaggal több

Szöveg: HVK SKF | Fotó: Kormány Gábor |  2023. augusztus 7. 16:07

Példamutató katonai szolgálata, szakmai tapasztalatai és rátermettsége elismeréseként soron kívül főhadnaggyá léptette elő Herkner Márk hadnagyot Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese augusztus 7-én a Honvéd Vezérkar Balaton utcai épületében.

20230807_KG_hm1_fohadnagy_eloleptetes_004

Herkner Márk főhadnagy 2022. augusztus 21-én kezdte meg hivatásos katonai szolgálatát. Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár 1. Lövészzászlóalj szakaszparancsnoka az elmúlt évben a Székesfehérváron települt Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) harckészültségi értékelésre való felkészülése és ellenőrzése során az erők védelmét biztosító szakaszt (Force Protection) vezette és több nemzetközi gyakorlat során bizonyította rátermettségét.

Fegyelmezettségével, a feladatok határozott végrehajtásával, példaértékű tervezéssel és szervezéssel, valamint a begyakorlások kifogástalan irányításával és a beosztott állomány mintaszerű vezetésével nagyban hozzájárult a NATO haderőstruktúrájába tartozó nemzetközi katonai parancsnokság sikeres harckészültségi ellenőrzéséhez.

A főhadnagy kimagasló szolgálatát az HQ MND-C parancsnoka áprilisban parancsnoki kitüntetéssel ismerte el.

20230807_KG_hm1_fohadnagy_eloleptetes_009