Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyedülálló a feladat, egyedülálló a felelősség

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Nagy Gábor |  2022. január 31. 18:01

Ünnepélyes keretek között vette át az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoki beosztását Baráth István vezérőrnagy január 31-én, hétfőn, Budapesten, a báró Hazai Samu laktanyában.

IMG_8706

A rendezvényen Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese elmondta: az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság olyan középirányító szervezet, amelynek feladata a tartalékos rendszer felügyelete, a logisztikai támogatás, a gazdálkodás és a társadalmi kapcsolatok teljes rendszere. „Egyedülálló a feladat, és egyedülálló a felelősség is” – hangsúlyozta.

IMG_8751

Baráth István vezérőrnagy elmondta: megtisztelő és egyben kihívásokkal teli feladat előtt áll. Mint fogalmazott: a csapatzászló átadás-átvétele szimbolikus. „Tudjuk, hogy a csapatzászló az egyik legrégebbi olyan hagyomány, ami a csapatszellemet, az összetartozást, az együvé tartozást, a közös gondolkodást szentesíti meg. A zászlót nem egyedül kell, hogy vigyem, hanem mindenkinek vinnie kell. Mindenki, aki ez alá a zászló alá tartozik, egyforma felelősséggel, egyforma súllyal, egyforma lendülettel kell, hogy vigye ezt a csapatzászlót” – emelte ki a vezérőrnagy.

IMG_8735

Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság leköszönő parancsnoka megköszönte az elmúlt négy és fél hónapot, amit parancsnokként a katonai szervezetnél töltött.

A rendezvény – amelyen mások mellett Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese is részt vett – elismerések átadásával ért véget.