Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A legfontosabb, hogy minél több kiképzett harcoló katonánk legyen"

Az elmúlt hét kiemelt cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. január 31. 17:45

Összeállításunkban az elmúlt hét kiemelt cikkeit olvashatják.

„Az elégedett katona a legjobb toborzó”

2022-ben folytatódik a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program, és továbbra is, kiszámítható jövőre, biztos megélhetésre számíthat, aki katonának áll – mondta a honvedelem.hu-nak dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka. Évindító interjúnkban a hazai aktualitásokat vettük sorra.

A teljes cikk itt érhető el.

Ruszin_cikk_1

The Box – szellem a dobozban

Magyar katonák részvételével zajlik az immáron tizenharmadik alkalommal megrendezett Allied Spirit 2022 elnevezésű nemzetközi harcászati gyakorlat Németországban, a hohenfelsi gyakorlótér területén. A tizenhárom nemzet több mint 5500 katonája részvételével zajló hadgyakorlat január 26-ai látogatónapján részt vett dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) szárazföldi haderőnemi szemlélője, valamint Birovecz István ezredes, az MHP megbízott kiképzési csoportfőnöke.

A teljes cikk itt érhető el.

box_2

Nemcsak fizikálisan, hanem pszichésen is fel kell készülni a kihívásokra

A NATO parancsnoksága alatt működő koszovói nemzetközi békefenntartó haderő, a KFOR (Kosovo Force) kötelékében már kezdetek óta, 1999-től jelen van a Magyar Honvédség. A Nyugat-Balkán biztonsága kiemelt jelentőségű, a térség békéje fontos hazánk számára is. A misszióról Rácz Szabolcs alezredessel, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 3. Lövészzászlóalj parancsnokával, az MH KFOR Kontingens 26. váltásának parancsnokával beszélgettünk.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_3
Címkékhonvédelem