Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Egyedülálló lehetőségeket nyújt a Magyar Honvédség”

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2023. január 18. 15:00

Obsittal, emléklappal és emléktárggyal köszönt el a székesfehérvári MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár vezetése és teljes személyi állománya nevében Kovács Gábor századostól Balogh Rezső alezredes, parancsnokhelyettes. Az alezredes méltatta a búcsúzó százados huzamos időn át nyújtott kiemelkedő tevékenységét.

kovacsg3

Kovács Gábor százados 2002-ben szerzett katonai főiskolai végzettséget a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, miután a Vezetés és Szervezéstudományi Kar gazdálkodás szakán diplomázott logisztikusként. Szolgálatát a Honvédelmi Minisztériumban kezdte, majd Pécsre került az akkori tüzér dandárhoz, ahol ruházati szolgálatfőnöki feladatokkal bízták meg. Pályája Kaposvárt is érintette: az ottani alakulat logisztikai főnökségén szintén ebben a beosztásban végzett munkát, ahol beosztott tisztként a missziók ruházati ellátása is feladatkörébe tartozott. Később, Budapesten az MH Logisztikai Ellátó Központnál volt logisztikai tiszt, majd azMH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrségi Dandárnál, váltásos ügyeletes tiszti feladatokat látott el, laktanyaügyeletes századosként. Ezen a területen végezte később szolgálatát a korábbi MH 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetéstámogató Ezred, illetve az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár állományában is.

Pályájának alakulása során több elismerést – többek között Tiszt Szolgálati Jelet - is átvehetett. Kovács Gábor százados saját bevallása szerint szép éveket töltött el a honvédség berkeiben. Ezért is ajánlja bátran az elhivatott fiataloknak a katonaságot, főleg azoknak, akik kihívást látnak a szakmában. A Magyar Honvédség előnyeit értékelve elmondta: nemkülönben kiváló az egyedülálló szociális háló, támogatási rendszer, amely egy fiatalember életkezdéséhez elengedhetetlen.

A százados a honvédségtől való távozásával nem akar, ám nem is fog végleg elszakadni: a privát szférában végzett munkájával továbbra is a katonákat segíti, és egyik szívügyével, a beteg gyerekeken segítő alapítványával is épp elég teendője lesz.

kovacsg2