Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egykori katonaváros a fotóriporter szemével

Szöveg: Szabóné Szabó Andrea alezredes | Fotó: Magyar Gábor és Rácz Tünde |  2021. július 13. 16:37

„Nagyatád fotós szemmel” címet viselő kiállítás nyílt Nagyatád várossá válásának ötvenedik jubileumi évfordulója tiszteletére a település kulturális központjában július 9-én, pénteken.

nagyatad0

Az egykori katonavároshoz kötődő tizenöt fotós negyvenöt alkotásából rendezett tárlat az elmúlt fél évszázad történéseit, a mára már történelemmé vált pillanatokat, helyszíneket, eseményeket és embereket mutatta be. A vendégeket Pünkösd Márton, a központ igazgatója köszöntötte, a tárlatot Ormai István polgármester nyitotta meg.

A sajátos hangulatú, egyedi látásmódot tükröző fényképeken megörökített múlt – a város történetének megismerésén és a közös gyökerekhez való kötődés elmélyítésén túl – a jelenkornak is üzenve valódi közösségformáló erővel bír. A kiállítás anyagáról és annak alkotóiról egy prospektust állítottak össze a szervezők. A kiadványban minden fotós külön fejezetben kapott lehetőséget a bemutatkozásra, ily módon is betekintést nyújtva a fényképek készítésének titkaiba, az azok mögött rejlő érzésekbe, gondolatokba.

nagyatad1

A kiállításon Rácz Tünde, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. fotóriporterének három alkotását is megtekinthették az érdeklődők. A nagyatádi születésű fotós képeit nem először láthatták a város polgárai: 2018. szeptember 22-én, a II. Nagyatádi Honvéd Találkozó keretein belül nyílt meg a fotóriporter Magyar Honvédség életét bemutató önálló kiállítása.

A „Nagyatád fotós szemmel” című tárlat szeptember közepéig, az immár többéves hagyománnyal rendelkező honvédtalálkozóig tekinthető meg.

nagyatad2
Kapcsolódó cikkek