Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Együtt szolgálunk, együtt versenyzünk!”

Szöveg: Kozák Piroska százados | Fotó: a szerző felvételei |  2020. november 13. 11:45

Ebben a szellemben alkottak két fős csapatokat a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály Parancsnokság (Headquarters Multinational Division-Centre, HQ MND-C ) horvát és magyar katonái a felderítők napja alkalmából megrendezett lőversenyen Székesfehérváron. A rendezvényen a Magyar Honvédség számos alakulata is képviseltette magát.

Székesfehérvár_lőverseny (9)

A parancsnokság felderítő főnöksége által szervezett Szent Márton napi versenyen főként a különböző katonai szervezetek felderítő fegyverneméhez és alegységeihez tartozó katonák vettek részt. Az első helyezett az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred állományából érkezett páros - Szabó Imre főhadnagy és Kovács Bence őrmester - lett.

A versenyzőknek a megszokott lőtávolsághoz képest közelebbről, 10 méterről kellett leküzdeniük a táblákon elhelyezett, különböző alakú, kis méretű célokat. A páros versenyben a csapattársaknak egymás hibáit javítva kellett lőniük, a lehető legnagyobb pontossággal.

Székesfehérvár_lőverseny (12)

Farkas Gábor alezredes, a rendezvény szervezője szerint a verseny elérte a célját: sikeresen fejlesztette az együttműködést a HQ MND-C tagjai között, valamint a felderítő szakmai berkeken belül. Az alezredes köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki - a nem mindennapi körülmények ellenére - részt vett és helytállt a versenyen.