Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködés Örményországgal

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. április 28. 11:40

A gazdasági kapcsolatok bővítése ugyanolyan fontos Örményország számára, mint a kül- és a biztonságpolitikai kapcsolatoké – hangsúlyozta az örmény védelmi miniszter Vadai Ágnes honvédelmi államtitkárral folytatott szombati jereváni megbeszélésén.

Szejran Ohanján, akit alig tíz napja neveztek ki a védelmi tárca élére, az örmény hadsereg átalakításához felajánlott magyarországi képzési lehetőségek áttekintése után megerősítette, hogy Magyarország tekintetében is a gazdasági kapcsolatok bővítése ugyanolyan fontos országa számára, mint a kül- és a biztonságpolitikai kapcsolatoké. Jelezte, hogy ő maga is szorgalmazni fogja a kettős adóztatás elkerülését biztosító magyar-örmény egyezmény minél hamarabbi aláírását.
A 46 éves új örmény védelmi miniszter, aki – a jelenlegi és az előző elnökhöz, és számos más vezető örmény politikushoz hasonlóan – karabahi karrier befutása után lett az örmény kormány tagja, friss kinevezésére hivatkozva nem nyilatkozott a sajtónak.

A magyar honvédelmi tárca küldöttsége szombaton meglátogatta a jereváni katonai főiskolát, és megtekintette az örmény békefenntartó alakulat bázisát.