Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elbúcsúztak a Nemzeti Támogató Elem katonái

Szöveg: Marics Ildikó |  2010. június 4. 5:50

Az MH Nemzeti ISAF Támogató Elem (NTE) kibocsátó ünnepségére került sor június 3-án a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságon. A Magyar Honvédség egyre szélesedő afganisztáni szerepvállalása indokolttá tette egy új kontingens, az MH ISAF Nemzeti Támogató Elem műveleti területre történő kitelepítését.

Az új elem feladata az Afganisztánban állomásozó magyar kontingensek, illetve egyéni beosztásokban szolgáló katonák logisztikai ellátása.

A NTE Mazar-e Sharifban települ, parancsnoka Dr. Révész Gyula mérnök ezredes. A kiutazó állomány döntő részét a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái alkotják, de többen mennek az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezredtől, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságtól, illetve más katonai szervezetektől is.

A kibocsátó ünnepségen részt vett Spányi Antal püspök, Székesfehérvár Egyházmegye megyéspüspöke, Balsai István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, Viniczai Tibor, Székesfehérvár alpolgármestere, Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Frigyer László mérnök vezérőrnagy, a MH Összhaderőnemi Parancsnokság Logisztikai erők főnöke, a történelmi egyházak képviselői, a kivonuló állomány családtagjai, valamint kollégái.

Dr. Révész Gyula mk. ezredes jelentette, hogy a kiutazó állomány felkészült a részükre meghatározott feladatok ellátására.

A vezénylési parancs ismertetése után Frigyer László beszédében elismerését fejezte ki a kivonuló állománynak, akik Magyarországtól távol Afganisztánban teljesítenek szolgálatot. Kérte őket, hogy soha ne becsüljék le a veszélyt, vigyázzanak magukra, és segítsék társaikat. A biztonságot és a szakmaiságot mindig tartsák szem előtt. Szólt a kontingens állományának hozzátartozóihoz is, megköszönte mindazt a támogatást, amelyet a katonáknak nyújtanak.

A vezérőrnagy beszédét követően a történelmi egyházak képviselői megáldották a kiutazó kontingenst.

Az ünnepség zárásaként az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred állománya az együvé tartozás jegyében megható meglepetésműsorral készült.

Fotó: Bödő Viktória