Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eredményes helytállás a Hírös Kupán

Szöveg: Kiss József mk.fhdgy. |  2010. június 4. 6:22

A Kecskeméti Rendőrkapitányság, valamint a Rendészeti Védegylet Bács-Kiskun megyei tagszervezetének céltudatos munkájának köszönhetően került megrendezésre május utolsó hetében a III. Hírös Kupa. Azért volt céltudatos a szervezői munka, mert a verseny elsődleges célja nem a versengés, hanem a gyakorlás és a jó kollegiális viszony ápolása volt.

Bátran kijelenthetem a szándék megvalósult, hiszen új barátokat szereztünk és szakmai ismereteink is bővültek. Tudom, lassan közhely hogy újra sokat tanultunk, de minden verseny különböző, és a pályaépítők folyamatosan rá tudnak mutatni apró hiányosságainkra.

A bírók között több nyugállományú kommandós is volt, akik elismerően nyilatkoztak a teljesítményünk láttán. Többen nézték a karjelzésünket, hogy vajon honnan jöhettünk és vajon miért kezeljük úgy a fegyvert, ahogyan ők. Elmondtuk nekik, hogy a zászlóaljnál gyakran fordulnak meg külsős oktatók, akik anno az ő mestereik voltak.

A versenyen két kategóriát indítottak: a Rendőr és a Speciális egységek kategóriákat.

A regisztrációnál naivan közöltük, hogy mi a rendőr kategóriában neveznénk, mire ők jóízűen nevettek, majd automatikusan a Speciális egységek közé soroltak minket, ami számunkra elismerés volt.

A versenyen öt pályát rendeztek be. Három pálya igényelt magas szintű pontlövő képességet, hiszen a 10-15 méteren elhelyezett 20 cm átmérőjű korongokat eltalálni, illetve a túsz mellől a rosszfiút kiemelni nem egyszerű feladat.

Itt a részvevők közül többen is a túszt lőtték, majd azt mondták a bírónak, hogy az nem túsz, hanem a rosszarcú barátnője, és nála is van fegyver, csak nem látszik.

Levonás nem járt a túszért, de természetesen pontot sem kaptak a feladatot e képen végrehajtó lövők.

1595902821
 

Az alakulatok fegyverzete különböző volt. A bevetési osztályok kommandósai HK pisztolyokkal – és Blackhawk illetve Safariland taktikai tokokkal- voltak felszerelve, melyek precízen működtek.

Csapatunk három tagja, összesen 22 másodpercet töltött akadály elhárítással, ami az egyik pályán jól működött, az a másikon már nem. Ez az eredményben is megmutatkozott, de mindemellett a lövészetünkkel nem volt gond.

A jó hangulattal ötvöződött a biztonsági rendszabályok maximális betartása. Öröm volt látni, hogy ilyen rugalmasan is lehet eredményes lövészetet végrehajtani.

A zászlóalj elért eredményei:
Speciális egységek egyéni:

III. helyezett: Kiss József mk.fhdgy.
Speciális egységek csapat.

VII. helyezett Kiss József mk.fhdgy., Ferencz Mátyás hdgy.,

Fehér Ferenc örv.

1595902821