Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elektronikai hadviselés Hajdúhadházon

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. április 1. 17:27

A debreceni Bocskai István lövészdandár 5/24-es Bornemissza Gergely Felderítő-zászlóaljának elektronikai hadviselési százada – az éves kiképzési tervének megfelelően – szakharcászati komplex foglalkozáson vett részt március 25-28. között az alakulat hajdúhadházi kiképző bázisán.

A század katonái részére, az általános katonai és felderítő alapképzést követően, kezdődött meg a szakmai felkészítés. Kondor László őrnagytól, a felderítő zászlóalj elektronikai főnökétől a honvedelem.hu megtudta: az alegység katonái a kiképzés első felében elméleti és tantermi foglalkozásokon vettek részt. A hajdúhadházi kitelepülésen kezdődött meg a gyakorlati szakmai munka.

1595874916

Az elekronikai főnök – aki egyben a zászlóalj parancsnokhelyettese is – a gyakorlatot sikeresnek értékelte. Elmondta: a kitelepülés során az elektronikai hadviselést folytató katonák úgynevezett alájátszó adások töltötték meg az étert, amelyeket a távírászok sorra sikeresen felfedtek. Hasonlóan sikerrel készítettek frekvenciatérképeket, melynek ismeretében könnyebben tudták kiszűrni a feladatot képező rádióadásokat. A foglalkozás végére az állomány kellő jártasságra tett szert ezen a szakterületen.