Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elérhető álom

A Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. június 14. 12:57

Hiteles forrásokból, az MH Légierő Parancsnokság (MH LEP) és alárendelt szervezeteinek szakembereitől kaptak tájékoztatást a Nyíregyházi Egyetem repülőmérnök hallgatói a Magyar Honvédség légiereje által nyújtott karrierlehetőségekről.

MH_202306_borito

A Magyar Honvédség nyíregyházi székhelyű 5. Hadkiegészítő és Toborzó Irodája által kezdeményezett, tavaly novemberi pilótatoborzó kampány nagy sikert aratott a hallgatók körében. Az eseményt követően több fiatal jelezte: a diploma megszerzése után szívesen szolgálna katonai pilótaként, és szeretné még részletesebben megismerni az ezzel kapcsolatos lehetőségeket. A Magyar Légierő, a Nyíregyházi Egyetem vezetősége és a toborzóiroda egyaránt partner volt ebben, így újabb rendezvényre került sor, amelyen a két leginkább érintett honvédségi alakulat, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár és az MH Kiss József 86. Helikopterdandár is képviseltette magát.

A hallgatók az őket foglalkoztató témakörök kérdéseit előre összegyűjtötték, és Andirkó István századoson, a nyíregyházi vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégium megbízott részlegvezetőjén keresztül eljuttatták a szakmai előadókhoz. Az érdeklődők mindezek alapján megtudhatták például, hogy a végzettségük birtokában miként lehetnek a Magyar Honvédség tisztjei, milyen típusokon repülhetnek, mennyit kell ehhez még tanulniuk, és milyen fizetésre, juttatásokra számíthatnak.

További részletek a Magyar Honvéd magazin június 16-án, pénteken megjelenő számában!