Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Életekért harcolunk…”

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. október 4. 18:36

Orosz Zoltán vezérőrnagy, HM Honvéd Vezérkar főnök helyettese által vezetett delegáció látogatást tett Afganisztánban a Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők, Északi Körzeti Parancsnokság, ROLE 3 szintű Német Tábori Kórházban.

A Mazar-e Sharifban szeptember 29-én tett látogatáson a kórház parancsnoka, Dr.Alexander Gross orvos őrnagy ismertette a kórház struktúráját, feladatait, ellátási területeit. Vezetésével a vendégek bepillantást nyerhettek a részlegek munkájába. Ezt követően a delegáció az itt szolgálatot teljesítő magyar egészségügyi katonákkal ismerkedett meg, akik egyebek mellett tájékoztatást hallgattak meg hazai katona-egészségügyben történő változásokról, további tervekről.

A szakállomány tagjai a HM Állami Egészségügyi Központ részlegeinél, valamint az MH Dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központ és alárendelt szervezeteinek állományába tartoznak. Többségük már több alkalommal teljesített szolgálatot műveleti területen. Orosz Zoltán a kötetlen beszélgetésen, a kórház vezetésének elismerő szavait adta át a magyar egészségügyi szakállomány munkájával kapcsolatban.

A kórház 2007. március 15-i megnyitását követően, folyamatosan, féléves – esetenként három hónapos – váltásban teljesítenek szolgálatot a magyar szakorvosok és egészségügyi szakdolgozók ISAF egyéni beosztásban. A csoport munkáját több ízben különböző szintű elismerésekkel és címekkel jutalmazta a Német Védelmi Minisztérium és a tábori kórház vezetése. Méltó folytatása ez a magyar Honvéd Egészségügyi Szolgálat 2003-ban, Kabulban megkezdett magas szakmai színvonalú, nemzetközileg elismert szerepvállalásának.

1595908224
1595908224
 

Írta: Papp Gabriella zászlós, Dancsa Imre Csongor főtörzsőrmester

Fényképezte: Bánszki Tamás százados