Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életet mentettek a HM EI Zrt. dolgozói

Szöveg: Hegedüs Ágnes | Fotó: HM EI Zrt. archívuma |  2022. július 7. 19:42

Kiemelkedő helytállásért, életmentő teljesítményért vehetett át elismerést a HM EI Zrt.-nél dolgozó Varga Istvánné, Mészáros Ferenc és Pataki Zoltán június 23-án. Az emlékplaketteket és okleveleket ünnepélyes keretek között Végh Csaba ingatlan-üzemeltetési igazgató adta át.

hemeinyito

Május végén Varga Istvánné, Mészáros Ferenc, valamint Pataki Zoltán helyszíni műszaki bejáráson és átadás-átvételi eljáráson tartózkodtak Nagytarcsán. A társaságukban lévő őrnagy telefonhívást kapott egy ott lakó, szabadságon lévő honvédelmi alkalmazottól, hogy rosszul van, légszomjjal küzd. A kollégák az érintett személyt jól ismerték, azonnal a lakására siettek, és közben hívták az Országos Mentőszolgálat munkatársait.

hmei1

A helyszínre érkezve az érintett még utolsó erejével ki tudta nyitni az ajtót, majd eszméletét vesztve összeesett. A 112-es diszpécser szolgálattal folyamatosan tartva a telefonos kapcsolatot a beteg stabilizálása után kiderült, hogy nincs pulzusa, légzése pedig elégtelen. A cég munkatársai megkezdték az újraélesztést és a szívmasszást, amit a diszpécser instruálása mellett a mentők kiérkezéséig folyamatosan végeztek. Közben kiszellőztettek, előkeresték a beteg igazolványait, biztosították a helyszínre jutás útvonalát, majd végig segítették a mentősök munkáját.

hmei2

A két rohamkocsival kiérkező négy mentős szakember két alkalommal elektromos defibrillálással újraélesztette, és stabilizálta a beteg állapotát. A kórházi szakvélemény alapján később kiderült, hogy infarktusa volt. A cég kollégáinak köszönhető, hogy a több mint tizenöt percig tartó szívmasszás miatt a betegnek maradandó károsodása nem lett, az életét sikerült megmenteni.

Pataki Zoltán az eset kapcsán elmondta, hogy mindhárman rendszeresen részt vesznek a HM EI Zrt. által szervezett elsősegélynyújtási alapismeretek tanfolyamokon. Ennek a tudásnak és lélekjelenlétüknek köszönhetően tudtak életet menteni.