Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életmentésben vett részt a veszprémi katona

Szöveg: Németh Szilvia őrnagy | Fotó: a szerző felvétele |  2021. szeptember 14. 19:38

Kiemelkedő helytállásról tett tanúbizonyságot az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ (MH LMVIK) katonája a hétvégén Daruszentmiklóson, ahol egy balesetet szenvedett gyermek gyors és szakszerű ellátásában vett részt a mentők kiérkezéséig.

életmentés_MH_LMVIK

Pusztai Noémi őrvezető, az MH LMVIK Támogató Zászlóaljának katonája egy katasztrófavédelmi minősítő gyakorlaton és vizsgán vett részt, amikor egy ütközés zaját és az ezt követő gyermeksírást meghallva a baleset helyszínére sietett.

A helyszínre érve egy többszörösen sérült, quad-balesetet szenvedett gyermeket talált a családtagja ölében. A mentőápoló szaktanfolyamot is végzett őrvezető gyors helyzetfelmérés után haladéktalanul megkezdte a gyermek sérüléseinek ellátását. Az elsősegélyt követően Pusztai őrvezető a mentők megérkezéséig megfigyelése alatt tartotta a nagy fájdalmakkal küzdő gyermeket, majd átadta a mentőszolgálat dolgozóinak.

A sérülések súlyossága miatt mentőhelikoptert hívtak a helyszínre, ami további ellátásra Székesfehérvárra szállította a sérült gyermeket.

Címkékéletmentés