Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elindult Olaszországba a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: archív |  2022. augusztus 10. 14:54

A Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja is részt vesz az olaszországi Bellunoban, augusztus 12-14. között megrendezendő ejtőernyős célbaugró világkupán. A magyar csapat tagjai augusztus 10-én utaztak ki a megmérettetés helyszínére.

200220810-eje01

„Ötven csapat kétszázötven versenyzője nevezett a megmérettetésre, ahol minden csapat képviselteti magát, aki számít a világbajnokságon. A Magyar Honvédség válogatottja is a legerősebb összeállításban ugrik majd, így bízunk a jó szereplésben, ránk is férne egy dobogós helyezés” – mondta el kérdésünkre Bánszki Tamás százados, a csapat kapitánya. Hozzátette: az ejtőernyős célbaugró világkupa versenyen egy csapat öt főből áll, mind az öt ugró eredményét számítják, mégpedig oly módon, hogy az egy sorozaton belül elért hiba centimétereket összeadják, majd a végrehajtott versenyugrások összesített eredményei után hirdetnek győztest.

„Értelemszerűen az a bajnok, akinek a legkevesebb hibacentije van csapatban és egyéniben is. A junior - 24 év alatti - és a mester - 50 év feletti - ugrókat is külön értékelik, mint ahogy természetesen a hölgyeket is. Minden okom megvan a bizakodásra, az elmúlt versenyek és a legutóbbi felkészülési ugrások jól sikerültek” – emelte ki a százados.

200220810-eje02

A válogatott keret tagjai:

1-es csapat: Bánszki Tamás szds. (MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis – MH 59. SZDRB), Gőgös Péter ftőrm. (MH 59. SZDRB), Hirschler Gábor zls. (MH 86. Szolnok Helikopterbázis - MH 86. SZHB), Asztalos István önt. zls. (MH 86. SZHB), Varga Tamás zls. (MH 86. SZHB).

2-es csapat: Buzás Nándor tíz. (MH 86. SZHB), Hirschler Bence őrv. (MH 86. SZHB), Horváth Ferenc őrm. (MH 86. SZHB) és Krajcsi Pál, valamint Tóth Nándor, a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület versenyzői.

200220810-eje03