Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerés a kétoldalú kapcsolatok építéséért

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2021. szeptember 17. 10:58

Az osztrák-magyar katonai kapcsolatok építése, elmélyítése és a sikeres együttműködés elismeréseként dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Szolgálati Érdemjel babérkoszorúval ékesített arany fokozatát adta át dr. Johann Frank vezérőrnagynak, az Osztrák Szövetségi Köztársaság Védelmi Minisztérium volt védelempolitikai igazgatójának, szeptember 17-én, Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.

LALA3990

„Egy katona életében különösen megtisztelő, ha egy honvédelmi minisztertől ilyen magas kitüntetésben részesül” – fogalmazott Johann Frank vezérőrnagy, aki emlékeztetett arra, a két haderőt nagyon sok közös kapocs köti össze. „Nagy örömömre szolgál, hogy a hivatali időm során legalább egy kicsivel hozzájárulhattam az osztrák és a magyar haderő kapcsolatának elmélyítéséhez” – tette hozzá.

Johann Frank vezérőrnagy megköszönte Benkő Tibor honvédelmi miniszter azon politikai törekvéseit, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a közép-európai együttműködés előre léphessen. Reményét fejezte ki, hogy ezt a partnerséget a korábbinál még magasabb szintre tudják emelni, mind a regionális, mind a kétoldalú együttműködés területén.

LALA4002

A rendezvényen – mások mellett – jelen volt dr. Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára, Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke, valamint Hajnik László ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Nemzetközi Együttműködési Főosztály főosztályvezetője.