Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismeréseket kapott a hódmezővásárhelyi katonazenekar

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: Ádók Zsanett, a zenekar archívuma |  2021. augusztus 23. 16:56

Az államalapítás alkalmából megtartott rendezvényeken kapott elismeréseket az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekara.

elismerések_Hmvhely_Hely_Zenekar (3)

A hódmezővásárhelyi katonazenekar az elmúlt húsz év kiemelkedő fúvószenekari és művészeti tevékenységének elismeréseként kapott kitüntető oklevelet a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai Szövetségétől. Az oklevelet dr. Csikota József, a szövetség elnöke adta át a zenekarnak a makói zenepavilonban adott koncertjük során. A magyar fúvószenei életben való kiemelkedő művészeti tevékenysége elismeréseként kitüntetésben részesült Gömöri Balázs őrnagy, a zenekar karmestere is.

elismerések_Hmvhely_Hely_Zenekar (7)

Az elmúlt két évtized kulturális munkásságának elismeréseként, az államalapítás alkalmából Ópusztaszeren megtartott augusztus 20-i ünnepségen kapta meg a zenekar a Csongrád-Csanád Megye Kultúrájáért Díjat, amelyet Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke adott át a zenekar karmesterének. Az elismerés átadásán részt vett Kovács István alezredes is, aki 2001-ben alapította és közel tizenkilenc évig irányította a katonazenekart.