Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerték a logisztikai szakemberek munkáját

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2020. december 3. 9:24

A logisztikusok napja alkalmából tizenhét szakember vehetett át jutalmat december elsején Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél.

ligisztikusoknapja_elismerés12.02 (1)

1989. december 1-jén alakult meg az Anyagi Technikai Főcsoportfőnökség, amelyre emlékezve lett ez a nap a logisztikai szakemberek ünnepnapja.

A rendezvényen felolvasták Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnokának a logisztikusok napja alkalmából írt köszöntő levelét. „A 2019-ben bevezetett aLOGIR logisztikai információs rendszer és az idén december 1-jével rendszerbe állított MH Anyagellátó Raktárbázis Központi Raktár nagyban segítik a szakterületen dolgozók mindennapjait” - olvasható a levélben. Köszönetüket kifejezve a logisztikusok áldozatkész és értékes munkájáért, levelükben kiemelték: hazánkat, hagyományainkat meg kell óvnunk. „Ehhez a feladathoz nélkülözhetetlen a szóban forgó területen dolgozók szakmai tudása, elhivatottsága, amely alapot biztosít a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program kapcsán érkező eszközök rendszerbe állításához.

ligisztikusoknapja_elismerés12.02 (3)

Az ünnepségen Vokla János ezredes, az MH 43.Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka hangsúlyozta: ugyan a logisztikai állomány – amelyben a Logisztikai Főnökség, a Logisztikai Zászlóalj, a Helyőrségtámogató Parancsnokság és az Egészségügyi Központ is szereppel bír - az ezred munkája során a háttérben tevékenykedik, viszont nélkülük működésképtelenné válna a katonai szervezet. Vokla ezredes köszöntőjében kitért a logisztika szó görög eredetére –,,logistikos” - is, amely a logikus, ésszerű, racionális jelentésekre vezethető vissza. Ezen tulajdonságok az ezrednél szolgálatot teljesítő logisztikai szakemberek tevékenységére is jellemzőek.

ligisztikusoknapja_elismerés12.02 (2)

A járványügyi veszélyhelyzet előírásait betartva, szűk körben köszönték meg valamennyi logisztikai szervezeti elem munkáját. A logisztikusok fegyvernemi napja alkalmából Joó Árpád főhadnagy, Lovizer Gábor hadnagy, Árpási Rita, Kocsis Krisztina, Lendvai Attila, Magyar Attila, Ornódi Pálné, Lévai István főtörzsőrmester, Nyári Károly törzsőrmester, Domján Marianna őrmester, Kertész József szakaszvezető, Dajka Tímea és Lőrincz Balázs őrvezetők, valamint Adamek Gyuláné, Balázs Péter, Szabó Renáta és Veress Terézia kiemelkedő munkáját jutalmazták.

ligisztikusoknapja_elismerés12.02 (4)