Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elköszönt a második váltás

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. december 9. 14:09

Elköszönt a Magyar Honvédség Nemzeti Támogató Elem második váltása Kaposváron a 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred laktanyájában. A kontingens az Afganisztánban szolgáló magyar katonák logisztikai és pénzügyi ellátását veszi át a jelenleg a műveleti területen szolgáló első váltás állományától.

A kontingens augusztus végén kezdte meg felkészülését Kaposváron. Ennek eredményeként képessé váltak a hadszíntéri logisztikai ellátás megszervezésére, az Afganisztánban szolgáló magyar katonák pénzügyi ellátására, az anyagi készletek tárolására, szállítására. Felkészültek a logisztikai műveletek biztosításra, a konvojok összeállítására, a konvojmenetek végrehajtására, az ellenség támadásának visszaverésére, a sérültek kimentésére.

1595911234
A búcsúztató ünnepségen a harmincöt fős kontingens állományát biztosító alakulatok parancsnokain kívül részt vett Frigyer László vezérőrnagy, a HM Honvéd Vezérkar logisztikai csoportfőnöke és Baráth István ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (ÖHP) logisztikai erőinek főnöke, parancsnokhelyettes is.

Séllei Ferenc ezredes, kontingensparancsnok jelentésében részletesen ismertette a felkészítés folyamatát, az elért képességeket. Elmondta: az MH NTE második váltásának teljes állománya felkészült feladatainak végrehajtására. A kontingens vezetése és tagjai nevében megígérte: mindent meg fognak tenni azért, hogy támogatási feladataikat maradéktalanul ellássák, és a misszió végén éppen és egészségesen térjenek haza.

A műveleti területre indulókhoz intézett beszédében Frigyer László vezérőrnagy méltatta a felkészülés eredményeit, útmutatást adott a műveleti területen végrehajtandó feladatok ellátásához. A hozzátartozókhoz szólva kiemelte, hogy az ő támogatásuk és szeretetük elkíséri a katonákat a műveleti területre, ez ad majd erőt feladataik ellátásához, és tartja majd bennük a lelket a nehezebb percekben.

A búcsúztató végén Markovics Milán főhadnagy, tábori lelkész áldotta meg a kiutazó kontingens állományát. A katonák a kiérkezést követően azonnal megkezdik a feladatok átvételét az első váltás állományától.

1595911235