Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Élménydús hétvége a nyíregyházi honvéd kollégiumban

Szöveg: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium |  2021. december 15. 14:57

A novemberi Szent Márton naphoz kötődő program után már másodszor vettek részt hétvégi honvédelmi gyakorlati oktatáson a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Nyíregyházi vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégiumának növendékei.

Nyíregyháza_Mikecz (2)

A Magyar Honvédség parancsnoka által jóváhagyott tanmenet részeként a növendékek péntek délután alaki foglalkozás során rajparancsnoki feladatokat gyakoroltak, az elméleti kiképzés részeként megtartott egészségügyi foglalkozáson pedig a harctéri sebesültellátás alapjaival ismerkedtek meg.

Nyíregyháza_Mikecz (7)

Szombat délelőtt „harcászati” oktatáson gyakorolták a korábban megismert terepen történő mozgásmódokat, tüzelési testhelyzeteket, valamint a tűzpárban történő mozgásokat. Ezt követően megismerkedtek a lőelmélet alapjaival, a fegyverkezelés szabályaival, valamint az airsoft fegyverek működésével.

A délutáni órákban megtartott airsoft szituációs lövészeten a gyakorlatban is kipróbálhatták a tanultakat. Szopkó László, a Nyírsoft SE vezetőjével átismételték a lövészet során betartandó biztonsági rendszabályokat, valamint az airsoft fegyverek működését. A kialakított szituációs pályán a növendékek tűzpárokban hajtották végre a feladatokat, majd a nap zárásaként, kilenc kilométeres menetgyakorlatot teljesítettek.

A foglalkozások élménydús levezetésében - a Nyírsoft SE tagjai mellett - szerepet vállalt az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, valamint a Magyar Tartalékosok Szövetsége Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete.