Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Járványhelyzetben még nagyobb segítség vért adni

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2021. december 15. 13:29

Nyolcvanhárom katona és honvédelmi alkalmazott nyújtotta karját az MH 43.Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred önkéntes véradó napján, Székesfehérváron, a Tombor István Sportcentrumban, december 9-én.

Székesfehérvár_véradás (3)

Az ezrednél immár 103. - idén kilencedik - alkalommal megszervezett program most fokozott jelentőséggel bírt, hiszen nagyobb igény mutatkozik a vérre. Mivel a betegségek miatt kevesebb véradóval számolhatnak országszerte, ez is növeli az ilyenkor felajánlott vér jelentőségét.

A rendezvényre - az alakulat dolgozói mellett - a Magyar Honvédség Parancsnokságáról, a Székesfehérváron települt NATO Erőket Integráló Elemtől (NFIU), a Közép-Európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságtól (HQ-MNDC), az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezredtől, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljtól is bejelentkeztek vért adni.

Székesfehérvár_véradás (1)

Az esemény sikeres szervezésében Molnár Dorottya, a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezetének koordinátora, valamint Grell Norbert főtörzsőrmester segített.

Decemberben ez már a második véradás volt, viszont egyéb ok miatt is különleges e hónap, ugyanis öt irányított véradást is lebonyolítottak kórházi műtétekhez.

Az idei kilenc véradás során összesen 823 egységnyi vért vettek le a katonáktól és honvédelmi alkalmazottaktól az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai. Ez a mennyiség megközelítőleg 2500 betegen segített.

Székesfehérvár_véradás (2)