Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Élménydús honvédelmi táborok

Szöveg: MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. augusztus 11. 14:13

Honvédelmi táborokat szervezett az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred augusztus 9-13. között több helyszínen. Alábbi összeállításunkban a területvédelmi ezredtől kapott tudósításokat olvashatják.

Nyíradony

Megnyitotta kapuit az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóalj honvédelmi sport tábora augusztus 9-én, Nyíradonyban.

Már az első napon rajokba rendeződve csapatversenyeken vehettek részt a táborlakók. A másnap reggeli menetgyakorlat után egy kevés elméleti tudásban részesültek a fiatalok: Kósa Sándor, a Debreceni Történelmi Korok Hagyományőrző Egyesület elnökének előadásában. Ha már katonasport, természetesen nem maradhatott el a vívásoktatás sem. A mozgalmas napot egy közös, jókedvű csapatépítő programmal zárták a táborozók.

Túrkeve

Megkezdődött az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 68. Területvédelmi Zászlóalj „harcos” tematikájú honvédelmi tábora Túrkevén.

A diákok a nyitónapon már némi hadtörténelmi ismereteket is kaptak: ellátogattak a helyi Military Múzeumba, ahol az első és második világháborús relikviákat nézhették meg.

Mezőhegyes

A gyermek körében oly népszerű lovas tematikájú honvédelmi tábor is elkezdődött augusztus 9-én, Mezőhegyesen.

Az első napi kötelező elemeket - beérkezés, adategyeztetés, szálláselfoglalás – követően az ismerkedésé volt a főszerep. A második napon a táborlakók kilátogattak a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdasághoz, ahol lehetőségük volt kipróbálni a lovaglást, és betekinthettek a napi lóápolási rutinba is. A délután folyamán Papp József az őshonos állatok tartásáról tartott rövid beszámolót és bemutatta saját gazdaságát.

Nagybarca

Az MH2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj „túlélő” tematikájú honvédelmi tábora is megnyitotta kapuit augusztus 9-én, Nagybarcán.

A tábor első napja nem sokban különbözött a nyár folyamán az ország különböző pontjain elindított táborokétól: regisztráció, sátrak elfoglalása, beöltözés, tűzvédelmi és egészségügyi oktatás. Az ismerkedést szolgáló bemutatkozó beszélgetést követően bejárták a tábor környékét, a táborvezetők pedig megtanították nekik a különböző tűzgyújtási technikákat. Természetesen nem maradhatott el az oly népszerű lézerlövészet és a Gripen repülés szimulátor kipróbálása sem.