Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Először lőttek Nádasdon önkéntes tartalékosok

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2020. október 16. 17:45

Gépkarabéllyal és pisztollyal hajtottak végre lövészetet önkéntes területvédelmi tartalékos katonák a nádasdi lőtéren október 16-án, pénteken.

20201016_Nádasd_ÖTT_lövészet (1)

Közel kilencvenen - az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 19. és a 83. zászlóaljainak tartalékosai - két lőszektorban pisztoly szakalap lőgyakorlatot, illetve gépkarabéllyal alap lőgyakorlatot és az 1-es számú lőgyakorlatot hajtották végre a Vas megyei település lőterén. Több önkéntes területvédelmi tartalékos - lövészet terén - itt esett át a tűzkeresztségen, de maga a lőtér a kiképzőknek is ismeretlen terep volt.

„A nádasdi lőtér a körmendi Rendvédelmi Technikum kezelésében van. Együttműködési megállapodást kötöttünk velük, így alkalmanként mi is használhatjuk ezt a lőteret. Az első benyomásaink kedvezőek, az állomány pedig nagy koncentrációval hajtja végre a feladatokat. Természetesen a kiképzők minden mozzanatnál segítséget nyújtanak, amennyiben ez szükséges – mondta Sásdi Imre alezredes, a 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka.

20201016_Nádasd_ÖTT_lövészet (3)

Lövészet idején a lőteret a szokásos biztonsági előírásoknak megfelelően zárni kell, hogy illetéktelenek ne jussanak be a területre, illetve, hogy még véletlenül se történjen baleset. A terület őrzéséről-zárásáról - amolyan vetésforgóban - szintén az önkéntes területvédelmi tartalékosok gondoskodtak.

A tartalékosok kiképzése tizenkét, egymástól különálló, meghatározott tematikájú modulban történik – ezek egyike a különböző alapszintű lőgyakorlatok végrehajtása.

GALÉRIA