Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét segítettek a katonák

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. október 16. 16:29

Újabb civil felkéréseknek tettek eleget a Magyar Honvédség katonái október 16-án, amikor az ország két városában nyújtottak segítséget a koronavírus-járvány elleni védekezési munkálatokban.

MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj

A Somogy megyében található Barcsi Szociális Központját fertőtlenítették az MH 93. Petőfi Sándor Vegyévédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő Csoportának katonái pénteken. Az intézmény koronavírus-fertőzés gyanúja miatt kérte a Magyar Honvédség segítségét a központ fertőtlenítéséhez. A zászlóalj 15 fős mentesítő csoportja kivonult a helyszínre, és végrehajtotta a feladatot.

„A külső területekkel együttvéve mintegy 1500 négyzetméter területet fertőtlenítettünk DS-12 kézi permetezőeszközök segítségével, valamint a MOL Hygi Flow Rapid nevű anyaggal. „Minél hamarabb szerettük volna befejezni az alapos munkát, hogy a központ újra visszaállhasson a mindennapokra és az itt élő idősek visszatérhessenek megszokott életükhöz” – mondta Barta Erik főhadnagy, az Biológiai Mentesítő Csoport parancsnoka.

Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái folyamatos készenléti szolgálatot látnak el, hogy szükség esetén az ország bármelyik pontján bevethetőek legyenek és így segítsék a magyar állampolgárok mindennapjait, hozzájáruljanak biztonságuk és egészségük megóvásához.

GALÉRIA

Szöveg és fotó: Kocsis Balázs százados

* * *

MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár

Anyagmozgatásban segédkezett az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár a fővárosban, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben pénteken A Támogató Zászlóalj hét katonája a kórház két emeletén, felújítás miatt végzett anyagmozgatást.

GALÉRIA

Szöveg és fotó: Kun-Orosz Adrienn