Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elővigyázatosság mindenek felett

Szöveg: Háború Művészete |  2007. november 10. 13:15

A tajvani hadsereg komolyan veszi Kína azon tervét, hogy repülőgép-hordozókat építsen. Ennek következtében folyamatos tanulmányokat és gyakorlatokat végeznek, hogy a kifejlesszék a legjobb módszereket ezek megtámadására.

Ez fontos momentum lenne az ország védelmi képességeit tekintve, ugyanis ha sikerül megtalálni a repülőgép-hordozó ellen leginkább hatásos módszereket, akkor Tajvan megfelelő eszközökkel tudna fellépni egy esetleges támadás esetén.

Tajvan rendelkezik csapásmérő repülőgéppel, tengeralattjárókkal és számos szárazföldi, illetve hajófedélzeti rakétával is, amelyek segítségével könnyen megtámadható egy repülőgép-hordozó. Ugyanakkor nem szabad arról sem elfeledkezni, hogy a repülőgép-hordozó élvezi más hadihajók, rakéták és repülőgépek védelmét. A tajvaniak tisztában vannak azzal, hogy nem lehetetlen, de nem is lesz egyszerű feladat egy modern repülőgép-hordozó semlegesítése. Erre a következtetésre jutottak, mikor tárgyalásokat folytattak amerikai kollégáikkal. Az Egyesült Államok feltehetően segítséget nyújt a tajvaniak kísérleteihez.