Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Első házi kiállítás

Szöveg: Gémes Ildikó |  2011. április 18. 16:04

Az alakulat első házi kiállítását nyitotta meg Horváth Ferenc dandártábornok, az MH Támogató Dandár parancsnoka a Petőfi Sándor Laktanya étkezdéjében a napokban. A tárlat előzménye az volt, hogy a dandár vezetése felhívást tett közzé, melyben olyan tehetséges katonákat, és közalkalmazottakat kerestek, akik kézügyességgel, kreativitással rendelkeznek, és alkotásaikat szívesen megmutatnák egy kiállításon is.  

Az alakulatnál azt remélik, hogy a beérkezett művek bemutatásából a jövőben még nagyobb önbizalmat kapnak azok, akik most még nem merték felvállalni tevékenységüket. A kiállítás megnyitóján Horváth Ferenc dandártábornok elmondta: a tárlat üzenetet közvetít mindenkinek, akik értékelik és szeretik a művészetet, még akkor is, ha azokat amatőrök alkották.

A beadott művek egyediek és sokszínűek, aprólékosan kidolgozott munkák. Az alkotások között voltak fafaragások, ólom és festett üvegek, keresztszemes és gobelinhímzések, dekupázs technikával készült üvegek, dobozok, tálcák. A tárgyakat körülvevő festményeket – amelyeket a Honvéd Kulturális Központ adott kölcsön a kiállítás idejére – aktív és nyugállományú katonák festették.


 Fotó: A szerző felvételei